Hvad der kan opstå, når man tager kontakt til kroppen.
I denne uge på holdet “Traume Orienteret Yoga” faldt snakken på de reaktioner, der kan opstå når man tager kontakt til kroppen.
Det kan være når en velmenende ven eller partner, en psykolog eller måske en yogalærer (!) inviterer til at mærke, hvad der sker i kroppen.
Måske har du erfaret, at du ikke kan mærke noget og det har efterladt dig med forvirring eller måske endda en fornemmelse af at være forkert. Det kan også være, at du er blevet irriteret og har konstateret, at den der har stillet spørgsmålet er irriterende eller at yogatimen er kedelig.
Eller måske er det så ubehageligt det du mærker, det kunne være sorg eller vrede, at du slet ikke kan holde ud, at forholde dig til det din krop fortæller dig.
En anden mulighed er at du har mærket fysisk ubehag, måske en sitrende fornemmelse af uro, måske en øget spænding i musklerne i den øverste del af kroppen – måske noget helt andet.
Din reaktion, når du forsøger at mærke hvad der sker i din krop, fortæller meget om, hvor vant du er til at mærke og lytte til det din krop fortæller dig.
I “Traume Orienteret Yoga” øver vi os på at sanse og mærke kroppen, så det kan blive nemmere med tiden. Men det kan godt være svært, måske endda ubehageligt i starten, hvis du i en lang periode har overhørt kroppens signaler. Derfor er det naturligt, at man bevidst eller ubevidst foretrækker at lade være.
Når du er bevidst om dine reaktioner på at mærke kroppen, er du allerede begyndt på rejsen, hvor du bliver bedre til at mærke din krop. Når du mærker kroppens signaler, er du i kontakt med dig selv, og du kan tage vare på dig selv og dine behov.