Meditationen Kirtan Kriya

Jeg har efterhånden introduceret mange til meditationen Kirtan Kriya, da det som regel er den, der kan få nybegyndere til at forholde sig til, hvad meditation er for en størrelse.

Engang var jeg selv enormt skeptisk over at meditere. De første mange gange larmede tanken i mit hoved “hold kæft en klidmoster du er ved at blive”. Jeg havde uendelig svært ved at sidde stille og turde nærmest ikke bryde mine evige tanker og analyser, blot for at gentage et mantra for mig selv. Tænk nu, hvis der var noget vigtigt jeg ikke fik gennemskuet!

Men så en dag stod det pludselig stille inde i hovedet midt under meditationen. Der var ro og jeg måtte overgive mig.

Nu elsker jeg den stille stund for mig selv. Jeg sidder igennem den uro, der er de første minutter, med tryghed ved at roen (måske) finder mig, når jeg er kommet længere ind i mediationen. Det lykkedes ikke altid – så meget klidmoster er jeg alligevel, ikke ;-)

I Kirtan Kriya mediation gentages mantraet SA TA NA MA. Samtidig bevæges tommeltotten henover de fire øvrige fingre. Mantraet skiftevis synges, hviskes og gentages uden lyd.

En deltager, på et af yogaholdene, sagde det helt enkelt en dag: Der er lige nøjagtig så meget, jeg skal beskæftige min hjerne med, at jeg holder fokus, og samtidig er der ikke mere, jeg skal, end at jeg kan lykkedes med det. Han var meget overrasket over, at der var blevet ro – for en stund.

Meditationen har veldokumenteret effekt på hukommelse, koncentration samt evnen til at finde ro og velvære.

Du kan lytte til sangen her eller læs mere via https://dk.mediyoga.com/kirtan-kriya-og-dens-medisinske-troverdighet/